Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Itt a tél, védd a kezed! Használj motoros téli kesztyűt!

Itt a tél, védd a kezed! Használj motoros téli kesztyűt!

2022. 12. 05. 12:12:58

A motorozásról elsőként sokaknak a jó idő jut eszébe, a tél beköszöntével a legtöbben könnyes búcsút vesznek a motortól és elteszik téliálmot aludni. Ezzel együtt persze kezdik vágni a centit, hogy mennyit kell még várni, amíg újra nyeregbe pattanhatnak.

Amit a motoros farmernadrágról érdemes tudni

Amit a motoros farmernadrágról érdemes tudni

2022. 11. 11. 10:01:22

Motorra ülve a megfelelő védőruházat elengedhetetlen. Még akkor is, ha éppen nem a hegyi szerpentinekre készülünk egy kicsit borítgatni vagy a hosszú egyenesekre a határokat feszegetni. Akkor is fontos beöltözni, ha munkába járáshoz, vagy a boltba elugrani, vagy csak a városban gurulni egy kicsit ülünk fel a motorra.  Lássuk be, ezekben az esetekben a bőr motoros nadrág nem éppen a legkényelmesebb viselet.

A bukósisak fontossága

A bukósisak fontossága

2022. 10. 05. 12:01:55

Miért fontos motoron a megfelelő motoros ruha és bukósisak? Gondoljunk bele, ha autóba ülünk, az első mozdulat, amit megteszünk, hogy becsukjuk a kocsi ajtaját, és bekötjük a biztonságiövet. Nagyon leegyszerűsítve egy biztonságos fém dobozban ülünk, az üléshez rögzítve, ütközés során felfújódó párnákkal körbevéve, melyek megvédenek bennünket a súlyos sérülésektől. Motoron ülve ezekre nincs lehetőség, így másképp kell gondoskodnunk testünk épségéről.

Bukósisak kisokos: csatok és szellőzés

Bukósisak kisokos: csatok és szellőzés

2021. 12. 08. 00:00:00 MotorVerzum

Ha érdekel mi az a dupla D, hogyan működik az Airfit rendszer vagy kíváncsi vagy rá, hogy nem gyullad ki a fejed a motoros bukósisakodban, akkor jó helyen jársz.

A megfelelő motoros bukósisak kiválasztásakor hamar rájövünk, hogy a biztonság és a design mellett még számos kritérium van, ami közül választanunk kell. Alapvetően a büdzsénk határozza meg a döntést, de hosszú távon meghálálja magát, ha rászánjuk az időt és a hozzánk legjobban passzoló bukósisakot választjuk. Ha arra vagy kíváncsi, hogyan válaszd ki a megfelelő típusú motoros sisakot és milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venni, akkor kattints ide. Az alábbiakban a különböző csatokat és néhány kényelmi funkciót részletezünk, amire fontos odafigyelni.

Hogyan választhatod ki a megfelelő sisakot?

Hogyan választhatod ki a megfelelő sisakot?

2021. 12. 06. 00:00:00 MotorVerzum
Milyen a biztonságos bukósisak? A választék széles, a lehetőségek száma szinte végtelen. Olcsó vagy drága, nyitott bukósisak, felnyitható bukósisak vagy zárt bukósisak, üvegszálas, carbon, polikarbonát... ha te is elvesztél a különböző típusok és dizájnok között olvass tovább és segítünk megfejteni a számodra legjobb motoros sisak titkát.